Telecommunicatie

U vindt hier informatie over de volgende onderdelen

  • Accessoires
  • Mobiele telefoon recycling
  • Mobiele telefoons
  • Ringtones en wallpapers
  • Simonly
  • TV en internet
  • Zakelijk

Telecommunicatie

Dit is een samenstelling uit het Griekse  tèle = ver en het Latijnse communicare = mededelen is het overbrengen van informatie van de ene plek naar een andere zonder dat iets of iemand zich fysiek daarnaartoe verplaatst.

Moderne vormen van telecommunicatie zijn:  telefoon, radio, televisie en internet. Een oudere vorm is telegrafie. Experimenten om te communiceren op afstand zijn zeer oud b.v. heliograaf, de optisch-mechanische telegrafie ontwikkeld door Claude Chappe.

De overdracht van informatie vindt via elektromagnetische weg plaats, bijvoorbeeld in kabels, glasvezel of met radiogolven door ‘de ether’. Door koppeling met randapparatuur, multiplexers en schakelapparatuur ontstaan telecommunicatienetwerken waarop grote aantallen gebruikers kunnen worden aangesloten, en waarmee de gewenste Quality of Service kan worden gerealiseerd.

Accessoire

Het woord is uit het Frans afkomstig: bijkomstig is een bijkomend, niet-noodzakelijk iets, dat behoort bij een wel noodzakelijk goed of zaak. Ook bij mobiel telefonie zijn er veel accessoires. Men kan hierbij denken aan batterijen, opladers, kabels etc.

Accessoires

I am raw html block.
Click edit button to change this html

Mobiele Telefonie recycling

Hierbij gaat het erom dat men mobiele telefoons opnieuw verkoopt. Deze telefoons zijn door een vorige eigenaar ingeleverd omdat deze een nieuwere apparaat wil hebben. Vaak zijn deze mobieltjes nog in goede staat. Zij worden opnieuw gecontroleerd en waar nodig gerepareerd en daarna voor een gunstige prijs weer opnieuw in de verkoop gebracht.